Spor Eğitimi Veren Yükseköğretim Kurumlarında Öğrenim Gören Öğrencilerin Hentbola Yönelik Tutumları - İslam, Ahmet; Yazıcı, Emine; Çankaya, Soner (Güncel Psikoloji ve Sosyoloji Araştırmaları III, 2023)
Bu çalışmanın amacı, spor eğitimi veren yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin hentbola yönelik tutumlarını bazı sosyo-demografik özellikler açısından incelemektir. Kesitsel ve tanımlayıcı tipteki bu araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Çalışmanın evrenini 2019/2020 eğitim öğretim yılında spor eğitimi veren yükseköğretim kurumlarında okuyan lisans öğrencileri, örneklemini ise bu kurumlardan tesadüfi örnekleme yöntemi kullanarak rastgele seçilmiş toplam 291 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda, lisans durumu, bölüm, oynadığı lig, yaptığı spor branşı, hentbol oynama süresi değişkenlerine göre öğrencilerin hentbol tutum düzeyleri arasında anlamlı farklılıklar belirlenmiştir (p<0,01). Fakat cinsiyet, sınıf ve yaş durumlarına göre katılımcıların hentbol tutum düzeyleri arasında anlamlı farklılıklar belirlenememiştir (p>0,05). Öğrencilerin hentbol antrenmanı, müsabaka ve elit seviyedeki müsabakaları izlemeleri sağlanarak hentbola yönelik ilgileri artırılabilir.