Meme Kanserinden Korunmada Yaşam Tarzının Önemi - Akduran, Funda (Güncel Hemşirelik Çalışmaları V, 2023)
Meme kanseri, yetişkinler arasında en yaygın kanserdir. Her yıl 2,3 milyondan fazla meme kanseri vakası görülmektedir. Ülkelerin %95’inde meme kanseri, kadın kanser ölümlerinin birinci veya ikinci önde gelen nedenidir. Meme kanserinden korunma yaşam tarzını değiştirmekle mümkündür. Hastaların yaşam tarzlarında değiştirilebilen birçok önemli risk faktörünün meme kanserinden korunmada etkili olduğu bilinmektedir. Bu faktörler arasında güçlü etkilere sahip olan; sosyo-ekonomik durum, fazla kilo, fiziksel aktivite, beslenme ve alkol yer almaktadır. Bu derlemede bahsi geçen risk faktörlerinin önemi ve değişikliğinin rolü incelenmiştir.