XIX. Asır İslâm Hukuk Usûlü Çalışmaları (1800-1923) - Özket, Hasan (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, XIX. yüzyılda İslam hukuk usulü çalışmalarını ele almaktadır. İslam hukuk usulü, fıkıh ilminin temelini oluşturan ve fıkıh hükümlerinin nasıl çıkarılacağını belirleyen kuralları içeren bir ilimdir. Bu alanda yapılan çalışmalar, akademik ve akademi dışı çevrelerde dikkat çekmektedir. Bu çalışmalar, içtihat müessesesine farkındalık getirmekte ve yeni nesil bakış açılarıyla fikirler sunmaktadır. Bu kitap, XIX. yüzyılda yapılan İslam hukuk usulü çalışmalarını ele alarak, bu dönemde ortaya çıkan fikirleri ve görüşleri inceler. İkinci baskıda, eksiklikler giderilmiş ve yeni çalışmalar eklenmiştir. Bu kitap, önemli bir yenilik olan e-kitap olarak da yayınlanmaktadır. This book examines the studies on Islamic legal methodology in the 19th century. Islamic legal methodology is a discipline that forms the basis of Islamic jurisprudence and determines the rules for deriving legal rulings. These studies have attracted attention in both academic and non-academic circles. They bring awareness to the institution of ijtihad and present new perspectives with the viewpoints of the new generation. This book examines the ideas and opinions that emerged during this period by focusing on the studies on Islamic legal methodology in the 19th century. In the second edition, the deficiencies have been addressed and new studies have been added. This book is also published as an e-book, which is an important innovation.