Bireysel Yatırımcılar için Sermaye Piyasası Araçları Rehberi - Sökmen, A. Gökhan (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
B̈ireysel Yatırımcılar için Sermaye Piyasası Araçları Rehberiädlı kitap, yazar A. Gökhan SÖKMEN tarafından kaleme alınmıştır. Bu kitap, bireysel yatırımcılar için sermaye piyasası araçlarının kullanımını anlatmayı amaçlamaktadır. Sermaye piyasaları, yatırımcılara portföylerini çeşitlendirme ve risk yönetimi yapma imkanı sunmaktadır. Ancak, sermaye piyasalarında yatırım yapmanın riskli olduğu unutulmamalıdır ve her yatırım kararı dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. Bu kitap, sermaye piyasası araçlarının sunduğu fırsatları anlaşılır bir şekilde açıklamayı ve bireysel yatırımcılara rehberlik etmeyi hedeflemektedir. Kitap, paylar, borçlanma araçları, yatırım fonları, türev araçlar, varantlar ve yatırım sertifikaları gibi sermaye piyasası araçlarını ele almaktadır. Bu araçların işleyişini ve kullanımını daha iyi anlamak isteyen bireysel yatırımcılar, sermaye piyasalarında çalışanlar, üniversite öğrencileri ve akademisyenler bu kitaptan faydalanabilir. Kitabın yazarı, kitabın tüm kullanıcılara faydalı bir rehber olmasını ummaktadır. The book titled G̈uide to Capital Market Instruments for Individual Investorsïs written by A. Gökhan SÖKMEN. This book aims to explain the use of capital market instruments for individual investors. Capital markets provide investors with opportunities to diversify their portfolios and manage risks. However, it should not be forgotten that investing in capital markets carries risks, and every investment decision should be carefully evaluated. This book aims to explain the opportunities offered by capital market instruments in a comprehensible way and guide individual investors. The book covers capital market instruments such as stocks, debt instruments, investment funds, derivative instruments, warrants, and investment certificates. Individual investors, professionals working in capital markets, university students, and academics who want to better understand the functioning and use of these instruments can benefit from this book. The author of the book hopes that it will be a useful guide for all users.