Havacılık Yönetiminde Emniyet ve Güvenlik Anlayışı - İnan, Tüzün Tolga (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, havacılık yönetiminde emniyet ve güvenlik anlayışını ele almaktadır. Havacılık sektöründe çalışan personelin, emniyet ve güvenlik konularına olan önemini vurgulamaktadır. Kitap, ekip kaynak yönetimi ve emniyet yönetim sistemi ile olay ve kaza incelemesini ele almaktadır. Yazar, havacılık sektöründe çalışan personelin önemli meslek tanımlarını da belirtmektedir. Havacılık sektöründe çalışan personelin maaşlarının yüksek olduğunu, ancak havacılığın bir sevgi işi olduğunu vurgulamaktadır. Kitap, havacılık sektöründe çalışan her bireyin emniyetli ve konforlu taşımacılığın sorumluluğunu taşıdığını belirtmektedir. Yazar, babasının kendisine havacılığı sevdiren kişi olduğunu ifade etmektedir. This book addresses the understanding of safety and security in aviation management. It emphasizes the importance of safety and security issues for personnel working in the aviation industry. The book covers topics such as crew resource management, safety management systems, and incident and accident investigation. The author also highlights important job descriptions for personnel working in the aviation sector. The book emphasizes that while salaries in the aviation industry are high, aviation is a labor of love. It states that every individual working in the aviation sector carries the responsibility of safe and comfortable transportation. The author expresses that their father was the person who instilled a love for aviation in them.