Reklamcılık ve Müzik - Özulu, İlhan Sami (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, reklamcılık ve müzik alanında yapılan çalışmaları ele almaktadır. Reklamcılık, kitle iletişim araçlarından yararlanarak bir ürün veya hizmeti geniş kitlelere duyurarak satışları artırmayı amaçlayan faaliyetlerin tümüdür. Reklamcılık sektörü, radyo, televizyon ve basının en büyük finans kaynağıdır. Bu sektörde müzikli reklamların kullanımı oldukça yaygındır ve büyük bir öneme sahiptir. Günlük yaşamda yüzlerce reklam müziği duyulmaktadır. Ancak Türkiye’de reklamcılık ve reklam müzikleri konusunda yayınlanmış kaynaklar sınırlıdır. Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan çalışmalardan faydalanılarak bu kitap hazırlanmıştır. Kitap, Türk reklamcılığına müzikal yönden bilimsel bir yaklaşım getirmeyi amaçlamaktadır. This book examines the studies conducted in the fields of advertising and music. Advertising is the collective term for activities that aim to increase sales by promoting a product or service to a wide audience through mass media. The advertising industry is the largest source of finance for radio, television, and print media. The use of music in advertisements is widespread and holds great importance in this industry. Hundreds of advertising jingles are heard in daily life. However, there are limited published resources on advertising and advertising music in Turkey. Therefore, this book has been prepared by benefiting from studies conducted in the United States. The book aims to bring a scientific approach to the musical aspect of Turkish advertising.