Güzel Şehir İlkeleri Kardeş Şehir Roma - Ankara - Tunçer, Mehmet (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, Prof. Dr. Mehmet Tunçer tarafından kaleme alınmış bir çalışmadır. Kitap, Türkiye’de ve Ankara’da Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk Tarih Kurumu ile Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün yaptığı arkeolojik kazıların çoğuna katılan Mahmut Akok, Raci Temizer, Hamit Zübeyir Koşay, Necdet Pençe ve Tahsin Özgüç gibi isimlere ithaf edilmiştir. Ayrıca, kitap Türkiye’nin onarım ve restorasyon alanlarında uzmanlaşmış ilk yüksek mimarlarından Ali Saim Ülgen’e de saygı niteliğinde ithaf edilmiştir.Kitap, güzel şehir ilkeleri ve kardeş şehir kavramı üzerine odaklanmaktadır. Eski Roma ve Eski Ankara’nın (Ancyra) bu kavramdaki yerini ele alan kitap, kent kimliği kavramını ve bu kimliğin hangi öğelerden oluştuğunu açıklamaktadır.Prof. Dr. Mehmet Tunçer, bu çalışmasında tarihi ve kültürel değerlere sahip olan şehirlerin nasıl güzel şehirler haline getirilebileceğini ve kardeş şehir ilişkilerinin önemini vurgulamaktadır. Kitap, mimarlık, arkeoloji ve restorasyon alanlarına ilgi duyan okuyucular için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır.Bu kitap, Akademisyen Kitabevi A.Ş. tarafından yayımlanmış olup, basım, yayın ve satış hakları bu kuruluşa aittir. Kitabın tümü ya da bölümleri izin alınmadan çoğaltılamaz, basılamaz ve dağıtılamaz. Ticari amaçlı kullanıma uygun olmayan tablo, şekil ve grafikler bulunmaktadır. Kitap, T.C. Kültür Bakanlığı bandrolü ile satılmaktadır. ISBN numarası 978-625-399-273-6’dır.Kitap, 273 sayfadan oluşmakta olup, 210x297 mm boyutlarındadır. Kaynakça ve ekler de içermektedir. Kitabın yayın koordinatörü Yasin Dilmen, sayfa ve tasarımı Akademisyen Dizgi Ünitesi tarafından yapılmıştır. Kapak tasarımı ise Defne Tunçer tarafından gerçekleştirilmiştir. Baskı ve cilt işlemleri Vadi Matbaacılık tarafından yapılmıştır.Bu kitap, mimarlık alanında çalışan akademisyenler, arkeologlar, restorasyon uzmanları ve tarih severler için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. Kitap, güzel şehir kavramı ve kardeş şehir ilişkileri üzerine yapılan araştırmaları bir araya getirerek, okuyuculara bilgi ve anlayış sunmaktadır. This book is a study written by Prof. Dr. Mehmet Tunçer. The book is dedicated to figures such as Mahmut Akok, Raci Temizer, Hamit Zübeyir Koşay, Necdet Pençe, and Tahsin Özgüç, who participated in most of the archaeological excavations carried out by the Turkish Historical Society and the General Directorate of Ancient Works and Museums in the early years of the Republic in Turkey and Ankara. Additionally, the book is also dedicated as a tribute to Ali Saim Ülgen, one of the first high architects specialized in the field of restoration and repair in Turkey.The book focuses on the principles of a beautiful city and the concept of sister cities. It examines the place of Ancient Rome and Ancient Ankara (Ancyra) in this concept and explains the concept of urban identity and its constituent elements.Prof. Dr. Mehmet Tunçer emphasizes in this study how cities with historical and cultural values can be transformed into beautiful cities and highlights the importance of sister city relationships. The book serves as an important resource for readers interested in architecture, archaeology, and restoration.This book is published by Akademisyen Kitabevi A.Ş., and the rights of printing, publishing, and sales belong to this institution. The whole or parts of the book cannot be reproduced, printed, or distributed without permission. There are tables, figures, and graphics that are not suitable for commercial use. The book is sold with the official seal of the Ministry of Culture and Tourism of the Republic of Turkey. The ISBN number is 978-625-399-273-6.The book consists of 273 pages and has dimensions of 210x297 mm. It includes a bibliography and appendices. The publication coordinator of the book is Yasin Dilmen, and the page layout and design are done by Akademisyen Dizgi Ünitesi. The cover design is created by Defne Tunçer. The printing and binding processes are carried out by Vadi Matbaacılık.This book serves as an important resource for academics, archaeologists, restoration experts, and history enthusiasts working in the field of architecture. By bringing together research on the concept of a beautiful city and sister city relationships, the book provides readers with knowledge and understanding.