Hemşirelikte Temel Kavramlar - Akman, Gülay; Ağaçdiken Alkan, Seval; Kulakaç, Özen; Özen Çınar, İlgün and Kolaç, Nurcan and Metin, Ayşe and Aydın, Ayşe and Atay, Selma and Taylan, Seçil and İnan, Figen Şengün and Yavaş, Gamze and Parlar Kılıç, Serap and Yılmaz, Serpil and Dikeç, Gül and Meriç, Meltem and Şimşek, Nuray and Gümüş, Funda and Özkan, İlknur and Şahin, Kadriye and Karataş, Hülya and Akgül Gündoğdu, Nurcan and Dönmez, Çiğdem Fulya and Seki Öz, Hilal and Ünal, Aysun (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
“Hemşirelikte Temel Kavramlar” kitabımız 21 bölümden oluşmaktadır. Kitabı güncel yaklaşımlar ve yenilikleri kendilerine rehber edinerek biyopsikososyal, bütüncül, kanıt temelli, kurama dayalı, etik ilkeleri göz önünde bulundurarak, kültüre özgü bakım sunma motivasyonu içinde olan tüm akademisyen ve klinisyen hemşireler kullanabilecektir. Kitabın içeriği incelendiğinde hem sağlık bilimlerindeki tüm öğrenciler hem meslektaşlarımız için bir başucu kitabı olacağına inancımız sonsuzdur. Kitapta yer alan tüm kavramlar belirli bir sıra ile tarihsel süreçteki gelişimi, farklı disiplinlerin/hemşire kuramcıların bakış açıları, kültürle ilişkisi, gelişim dönemlerindeki değerlendirmesi, etik boyutu, araştırma örnekleri, değerlendirme ölçekleri, ilgili kitaplar/filmler/atasözleri ve örnek vakalarla daha iyi anlaşılması için çok boyutlu olarak ele alınmıştır.