Piyanoda Deşifre Öğretimi için Sistematik bir Rehber - Küpana , Mürvet Nevra (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, Mürvet Nevra Küpana tarafından yazılan P̈iyanoda Deşifre Öğretimi için Sistematik Bir Rehberädlı çalışmanın Türkçe akademik özetidir. Kitap, piyanoda deşifre becerisinin geliştirilmesi için sistematik bir öğretim programını sunmayı amaçlamaktadır. Yazar, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği doktora çalışması kapsamında geliştirdiği P̈iyanoda Deşifre Öğretimi Programın̈ın tamamını bu kitapta sunmaktadır. Kitap, piyano eğitimcileri ve öğrencileri için deşifre becerisinin kuramsal temellerini ve uygulama yöntemlerini içermektedir. Program, klavyenin kullanımı, aralık çalışmaları, armoni çalışmaları ve ritm çalışmaları gibi konuları kapsamaktadır. Yazar, bu kitabı piyano eğitimcilerine ve ilgililere sunarak deşifre becerisinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. This book is the Turkish academic summary of the work titled Ä Systematic Guide for Sight-Reading Instruction on the Pianoẅritten by Mürvet Nevra Küpana. The book aims to present a systematic teaching program for the development of sight-reading skills on the piano. The author provides the complete S̈ight-Reading Instruction Program on the Pianod̈eveloped within the scope of her doctoral study at Marmara University Institute of Educational Sciences in this book. The book includes the theoretical foundations and application methods of sight-reading skills for piano educators and students. The program covers topics such as keyboard usage, interval studies, harmony studies, and rhythm studies. The author aims to contribute to the development of sight-reading skills by presenting this book to piano educators and interested individuals.