Blender 3.4 Modelleme, Animasyon ve Tasarım Uygulamaları - Özkan, Salih; Altural Özkan, Hayriye (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, Blender yazılımının kullanımını içeren 3D modelleme, animasyon ve tasarım uygulamalarını kapsamaktadır. Kitap, Salih Özkan ve Hayriye Altural Özkan tarafından yazılmıştır ve Akademisyen Kitabevi A.Ş. tarafından yayınlanmıştır. Blender yazılımı, açık kaynaklı ve kolay kurulumu olan bir yazılımdır ve endüstriyel ürün tasarımı, biyomedikal mühendislik çalışmaları, animasyon film yapımı, 3D oyun tasarımı gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kitap, Blender 3.4 sürümüne göre hazırlanmıştır ve 3D modelleme ve animasyon uygulamaları içeren tüm mühendislik alanlarında rehber olarak kullanılmayı hedeflemektedir. Kitap, temel kavramlar, Blender programının arayüzü ve kullanımı, modelleme teknikleri, materyal düzenleme, 3D model kaplama ve animasyon yöntemleri, ışıklandırma ve seslendirme yöntemleri gibi konuları içermektedir. Ayrıca, biyomedikal alanda kullanılan örnek uygulamalar da kitapta yer almaktadır. Kitabın ilk baskısı iki kısımdan oluşmaktadır ve Türkçe kaynaklarda Blender yazılımının kullanımına ilişkin yeterli içeriğin bulunmaması nedeniyle hazırlanmıştır. Kitapta olası hatalar ve geliştirme önerileri için okurların geri bildirimlerine açık olduklarını belirtmektedirler. This book covers the usage of Blender software for 3D modeling, animation, and design applications. The book is written by Salih Özkan and Hayriye Altural Özkan and published by Akademisyen Kitabevi A.Ş. Blender software is an open-source software with easy installation and widely used in various fields such as industrial product design, biomedical engineering studies, animation film production, and 3D game design. The book is prepared based on Blender version 3.4 and aims to serve as a guide in all engineering fields that involve 3D modeling and animation applications. The book covers topics such as basic concepts, Blender program interface and usage, modeling techniques, material editing, 3D model texturing and animation methods, lighting and sound methods. Additionally, the book includes sample applications used in the biomedical field. The first edition of the book consists of two parts and is prepared due to the lack of sufficient content on the usage of Blender software in Turkish resources. They mention that they are open to readers’ feedback for possible errors and improvement suggestions in the book.