Deprem Sonrası Kas İskelet Sistemi Yaralanmaları Rehabilitasyonu - Bakılan, Fulya; Ortanca, Burcu (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Deprem felaketi gibi büyük afetler sonrası akut yaralanmaların büyük çoğunluğu kas-iskelet sistemi, nöromüsküler veya nörolojik olma eğilimindedir. Gelişmiş dünyada, acil hasta bakımındaki gelişmeyle bağlantılı olarak, travma sonrası hayatta kalma oranlarının artmasına neden olmuştur; ancak travmayı takiben yalnızca hayatta kalma, artık başarılı bir sağlık müdahalesini yansıtmamaktadır. Hayatta kalanların fiziksel işlevini, aktivitesini ve katılımını olumsuz etkileyen yaralanmaları rehabilitasyon hizmetlerine olan ihtiyacı arttıracaktır. Bu kitapta, deprem afetinden sonra en sık rastlanan kas-iskelet sistemi yaralanmalarının rehabilitasyonlarının nasıl yönetilmesi gerektiğine değinilmiştir.