Uykunun Şifresi Hafif Orta Düzey Uyku Sorunları İçin Bir Rehber - Şavklı, Yücel (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, hafif ve orta düzeyde uyku sorunları yaşayan kişilere rehberlik etmek amacıyla yazılmıştır. Yazar, uyku konusunda bilinçlenmeyi ve uyku hijyenine dikkat etmeyi hedeflemektedir. Kitapta, uyku tanımı, uyku bozukluklarının sınıflandırılması, uyku süresi ve uyku hormonu melatonin gibi konular ele alınmaktadır. Ayrıca, uyku bozukluklarına neden olan faktörler ve uyku sorunlarının nasıl çözülebileceği konusunda bilgiler verilmektedir. Kitap, bilimsel araştırma verileriyle desteklenmiş olup, okuyuculara uyku konusunda farkındalık kazandırmayı ve uyku düzenlerini iyileştirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. This book is written to guide individuals with mild to moderate sleep problems. The author aims to raise awareness about sleep and emphasize the importance of sleep hygiene. The book covers topics such as the definition of sleep, classification of sleep disorders, sleep duration, and the sleep hormone melatonin. Additionally, it provides information on factors that cause sleep disorders and how sleep problems can be resolved. Supported by scientific research data, the book aims to raise awareness about sleep and help readers improve their sleep patterns.