Konvansiyonel Akciğer Radyolojisi - Şengül, Aysun (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, konvansiyonel akciğer radyolojisi hakkında temel bilgileri sunmayı amaçlayan bir kaynaktır. Akciğer hastalıklarının tanısında kullanılan konvansiyonel akciğer grafisi, diğer görüntüleme yöntemlerine göre daha kolay ulaşılabilir, daha az radyasyon içeren ve daha ekonomik bir seçenektir. Kitap, akciğer grafisi çekim tekniklerini, normal akciğer anatomisini ve patolojik radyolojik bulguları anlatmaktadır. Ayrıca, örnek olgu sunumlarıyla konuların daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır. Bu kitap, akciğer grafisi değerlendirmesinde bilgisini arttırmak isteyen tüm sağlık profesyonellerine faydalı olmayı hedeflemektedir. This book is a source that aims to provide basic information about conventional lung radiology. Conventional lung radiography, which is used in the diagnosis of lung diseases, is a more accessible, less radiation-exposing, and more economical option compared to other imaging methods. The book explains lung radiography techniques, normal lung anatomy, and pathological radiological findings. Additionally, it facilitates better understanding of the topics through sample case presentations. This book aims to be beneficial to all healthcare professionals who want to increase their knowledge in lung radiography evaluation.