Kanser Ağrısı - Aşkın Turan , Suna; Akyüz Yıldırım, Ayşegül; Ünal Çevik, Işın; Yekedüz, Emre; Çakmak Öksüzoğlu, Ömür Berna; Yentür, E. Alp; Bilim, Serhad; Karali Bingül, Duygu; Tekin, İdil and Balta , Selin and Mutlucan, Havva Meltem and Özkan, Mine and Anuk, Dilek and Can, Gülbeyaz and Coşkun, Sevim and Örnek Büken, Nüket and Tanyel, Tuba and Uyar, Meltem and Ertem, Devrimsel Harika and Uzuner, Bora and Kırdemir, Pakize and Güner, Derya and Yürük, Damla and Aydın, Osman Nuri and Arıcı, Tülin and Saçaklıdır, Rekib and Reisli, Ruhiye and Dağıstan, Gözde and Durmuş, İsmail Eren and Bilir, Ayten and Rumeli, Şebnem and Bakır, Mesut and Yıldız, Gökhan and Aktan, Çile and Erken, Burak and Başarı, Ahmet and Özgencil, Güngör Enver and Eren, Fatma Ayşen and Çetingök, Halil and Köknel Talu, Gül and Güven Köse , Selin and Köse, Halil Cihan and Işık Serçe, Gökhan and Akkaya, Ömer Taylan and Arkan Tuna , Hale and Tuncer , Zeynep and Güleç, Mehmet Sacit and Talu, Ufuk and Çelenlioğlu , Alp Eren and Sir , Ender and Özyalçın, Nuri Süleyman and Etiz, Durmuş and Yakar, Melek and Kaya, Gürsan and Tuncel, Murat and Samancı, Yavuz and Peker , Selçuk and Yıldırım, Dilek and Şanlısaoy, Suzan and Aydın, Nevin and Babaoğlu , Gülçin and Akbaş, Fırat and İnan, Nurten and Dadalı, Şükriye and Şen , Mustafa and Güldoğuş, Fuat and Pektaş, Sinan and Akın Takmaz , Suna and Sabuncu, Ülkü and Öztürk, Ekim Can and Özbek, Hayri and Yılmaz , Mehmet Emre and Ulutatar, Fırat and Tuncer Uzun, Sema and Aliyev, Dostali and Kırçiçek, Fahrettin and Duman, Erdem Nail and Türker , Gürkan and Yalçın, Çiğdem and Karabakan, Güldane and Bilen, Ayşegül and Karaoğlan, Mustafa and Gürler, Müge and Karslı, Bilge and Güleç, Gülcan and Yılmaz Karaman, İmran Gökçen and; emiz, Oktay Faysal and; an, Özlem and, Gonca and; et al. (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de algoloji biliminin gelişim sürecinde kanser ağrısı ve tedavisinin önemli rolü yadsınamaz. Analjeziklerin özellikle opioidlerin kullanım ilkeleri, basamak tedavisi, girişimsel işlemler kanser ağrısında kullanılarak kronik ağrı tedavisinde klinik pratiğe girmiştir. Başta algoloji uzmanlarının ve kanser tedavisinde yer alan farklı disiplinlerden uzmanların kanser ağrısı ve tedavisindeki deneyimlerini ve bilgi birikimlerini meslektaşlarına ve sağlık profesyonellerine aktarması ile görülme sıklığı giderek artan kanser nedeniyle hastaların ağrı çekmesine engel olabiliriz. Bu amaçla yola çıkarak ülkemizde eksikliğini fark ettiğimiz kanser ağrısını her yönüyle ve farklı bakış açıları ile ele alan geniş kapsamlı bir referans kitap hazırlamak istedik. “Kanser Ağrısı” kitabında 11 farklı disiplinden uzmanların bir araya gelmesi ile Kanser Ağrısına Yaklaşım, Kanser Ağrı Yönetimi, Özellikli Konular ve Palyatif Bakım ana başlıkları altında 37 konu ele alındı.