Müzik Salatası - Sağırkaya, Burak (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
M̈üzik Salatasıädlı kitap, Dr. Burak Sağırkaya tarafından üç yıllık bir emeğin ürünü olarak hazırlanmıştır. Kitap, evrensel değerler ışığında erken çocukluk eğitiminden orta öğretime kadar müzik eğitimi alanında ihtiyaç duyulan birçok noktayı göz önünde bulundurarak oluşturulmuştur. Kitabın hedef kitlesi müzik öğretmenleri, akademisyenler, müzik öğrencileri, anaokulu öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve temel seviye nota okuyabilen herkesi kapsamaktadır. İnsanoğlu doğuştan getirdiği yetenekleriyle kendi müziğini temel düzeyde yapabilecek bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle kitaba bir CD eklenmemiştir, çünkü kitabın akışı eğitimcinin kendi içsel dünyasına bırakılmıştır. Kitabın hedefleri arasında farkındalık yaratmak, hazır bulunuşluk düzeyini artırmak, dikkat süresini geliştirmek, iletişim becerilerini güçlendirmek, yaratıcı düşünceyi en üst seviyeye çıkarmak, aitlik ve bütünsellik duygularını geliştirmek yer almaktadır. Kitap altı bölümden oluşmaktadır ve müzik ve hareket pedagojisi uygulamaları ile müzikli masal uygulamalarına odaklanmaktadır. Kitapta yer alan etkinlikler öğretmenin ve öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyine göre işlenmektedir. Müzikli masal uygulamaları ise yazarın kendi geliştirdiği bir teknik üzerinden sunulmaktadır. Kitapta yer alan hikayelerin ise öğretmen tarafından önceden okunması ve faaliyet sırasında kendi kurgusuna göre aktarılması önerilmektedir. Bu şekilde öğretmen ve öğrenciler arasında daha yüksek bir iletişim ağı kurulması hedeflenmektedir. The book titled M̈üzik Salatası\" (Music Salad) is the result of a three-year effort by Dr. Burak Sağırkaya. The book has been prepared taking into account many points needed in music education from early childhood education to secondary education, in the light of universal values. The target audience of the book includes music teachers, academics, music students, preschool teachers, classroom teachers, and anyone who can read basic level notes. Human beings have the potential to create their own music at a basic level with the talents they are born with. Therefore, a CD has not been included in the book, as the flow of the book is left to the educator’s inner world. The goals of the book include creating awareness, increasing readiness level, improving attention span, strengthening communication skills, maximizing creative thinking, and developing a sense of belonging and wholeness. The book consists of six sections and focuses on music and movement pedagogy practices and music fairy tale applications. The activities in the book are taught according to the readiness level of the teacher and students. The music fairy tale applications are presented through a technique developed by the author. It is recommended that the stories in the book be read by the teacher beforehand and narrated according to their own narrative during the activity. This way, it is aimed to establish a higher level of communication network between the teacher and the students.