Adana Basınında (Türk Sözü, Bugün ve Yeni Adana’da) - Varlık Vergisi - Kütükçü, Murat (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Dr. Murat Kütükçü’nün Ädana Basınında Varlık Vergisiädlı kitabı, Adana’da varlık vergisi uygulamasının tarihini ve etkilerini incelemektedir. Kitap, Adana’nın genel görünümüne ve döneme özgü basın yayınlarına da yer vermektedir. Türk Sözü, Bugün ve Yeni Adana gazeteleri üzerinden varlık vergisi konusunu ele almaktadır. Kitap, varlık vergisinin ortaya çıkışını, gelişmelerini ve kabul edilmesini detaylı bir şekilde açıklamaktadır. Varlık vergisi kanunu ve bu kanuna ek kanunlar da kitapta yer almaktadır. Türk Sözü, Bugün ve Yeni Adana gazetelerinde varlık vergisi ile ilgili yayınlanan haberler ve görseller de kitapta bulunmaktadır. Ayrıca, varlık vergisi komisyonunun kurulması ve vergi listelerinin yayınlanması gibi konular da kitapta ele alınmaktadır. Bu kitap, Adana’da varlık vergisi uygulamasının tarihini ve etkilerini anlamak isteyenler için önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır. Dr. Murat Kütükçü’s book Ẅealth Tax in the Adana Pressëxamines the history and effects of wealth tax implementation in Adana. The book also includes an overview of Adana’s general appearance and specific press publications of the time. It addresses the topic of wealth tax through the newspapers Türk Sözü, Bugün, and Yeni Adana. The book provides a detailed explanation of the emergence, developments, and acceptance of the wealth tax. The wealth tax law and additional laws related to it are also included in the book. News articles and visuals related to wealth tax published in Türk Sözü, Bugün, and Yeni Adana newspapers are also featured in the book. Additionally, topics such as the establishment of the wealth tax commission and the publication of tax lists are discussed. This book serves as an important resource for those who wish to understand the history and effects of wealth tax implementation in Adana.