İki Sesli Solfej Çalışmaları - Tunçer, Deniz (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, solfej ve kulak eğitimi derslerinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. İki sesli solfej çalışmalarının öğrencilerin çok sesli duyum ve seslendirme becerilerini geliştirmeye yardımcı olması amaçlanmıştır. Kitapta, 42 adet özgün iki sesli solfej parçası bulunmaktadır. Parçalar, farklı tonalitelerde bestelenmiş ve kolaydan zora doğru sıralanmıştır. Ayrıca parçaların piyano eşliği ile okunması önerilmektedir. Kitap, müzik eğitimi alanında kullanılan solfej kitaplarına yeni iki sesli solfej parçaları ekleyerek öğrencilere zevkle okunabilen bir kaynak sunmayı amaçlamaktadır. Kitabın kullanım alanları arasında konservatuvarlar, güzel sanatlar fakülteleri, eğitim fakülteleri, sanat tasarım ve mimarlık fakülteleri, müzik ve sahne sanatları fakülteleri, güzel sanatlar liseleri ve müzik eğitimi veren amatör ve profesyonel müzik kurumları yer almaktadır. This book has been prepared for use in solfege and ear training lessons. It aims to help students improve their polyphonic perception and vocal skills through two-part solfege exercises. The book contains 42 original two-part solfege pieces, composed in different keys and arranged from easy to difficult. It is also recommended to perform the pieces with piano accompaniment. The book aims to provide students with a enjoyable resource by adding new two-part solfege pieces to solfege books commonly used in music education. The areas of use for the book include conservatories, fine arts faculties, education faculties, art, design and architecture faculties, music and performing arts faculties, fine arts high schools, and amateur and professional music institutions that provide music education.