Fistülün Rehber Kitabı - Aslan, Hogir; Peltek Özer, Songül; Altundal, Gizem; Şahin, Kamil; Saraç, Fatma; Teker Açıkel, Melike Elif; Bayrak, Mehmet; Güngörür, Ömer; Anacur, Yunus; Alpay, Orçun; Kandaz, Ömer Faruk; Atay, Meliha; et al. (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Haseki Hürrem Sultan için Kanuni Sultan Süleyman tarafından 464 yıl önce Mimar Sinan’a yaptırılarak hizmete giren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ülkenin aynı adı halen taşıyan en eski sağlık ve bilim kurumudur. Aksaray semtinde antik Bizans limanının tarihi eklenti binaları, hamamları ve sütunları üzerinde konumlanmış olan Avratpazarı mevkiinde özünde kervansaray tarzı dizilen binaları ve iç bahçesi ile yüzyıllarca hem sağlığa hizmet etmiş, hem de asistanlık eğitimi de verdiğinden tanınmışlığını dünya çapına taşımıştır. Literatür taramalarında Haseki kliniklerinin bilimsel çalışmalarının geçmişte ve bugün de yoğun olduğu görülmektedir. Hastanemiz, 2019 tarihinde eski binanın aslına uygun şekilde tekrar iç bahçeli olarak yapılması amacı ile geçici olarak Sultangazi ilçesindeki ek kampüsüne taşınmıştır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin afiliye eğitim ve araştırma hastanesi olarak güçlü akademik kadroları ile kliniklerde çalışan doktorların geçmişten aldıkları bayrağı günümüze ve geleceğe taşımak amacı ile bilimsel yayınlarının yanısıra bu tür kitaplarının da basılıyor olması gurur vericidir.