Çocuklarda Uyku Bozuklukları - İsmailoğulları, Sevda and Arhan, Ebru and Sönmez, F. Müjgan and Yılmaz, Kutluhan and Açıkel, Burak and Artık, Abdülbaki and Köse, Mehmet and Güleç, Ayten and Besnek, Mücahid and Tekin, Sedanur (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Çocuklarda uyku dinamik bir süreçtir. Çocuklarda uyku bozuklukları nispeten yaygındır, ancak klinik pratikte fark edilmesi zordur. Uyku bozuklukları büyüyen çocuğun tıbbi, psikolojik ve gelişimsel yönlerini etkileyebileceği için doğru tanı ve etkin tedavisi, gündüz uyku hali, sinirlilik, davranış sorunları, öğrenme güçlükleri, gençlerde motorlu araç kazaları ve düşük akademik performans gibi olumsuz sonuçların önlenmesi için büyük bir önem arz etmektedir. Bu kitapta, bebeklikten ergenliğe kadar çocuklarda uykunun temel yönleri ve pediatri pratiğinde karşılaşılması muhtemel en yaygın uyku bozuklukları alanında uzman bilim insanları ve araştırmacılar tarafından ele alınmıştır. Bu kitabın Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı araştırma görevlilerinin ve Çocuk Nörolojisi uzmanlarının hem eğitim süreçlerine katkı sağlayacağını hem de günlük hasta pratiğinde bir başucu kitabı olacağını umut ediyoruz.