Pediatri Polikliniklerinde Sık Görülen Vakalar - Gül, Yahya; Kutluğ, Şeyhan; Dişçi, Esra; Yener, Bahtınur; Cesur, Mahmut; Arık, Elif; Kapaklı, Hasan; İnal, Gaye and Tunç, Feyat and Kendirci, Nergiz and Barsal Çetiner, Ebru and Çelmeli, Gamze and Odabaşı Güneş, Sevinç and Singin, Berna and Söbü, Elif and Donbaloğu, Zeynep and Timurtaş Dayar, Gülperi and Tanrıverdi, Hüseyin and Çetin, Ceren and Yahşi, Aysun and Uygun, Hatice and Yavuz, Sibel and Hızlı, Şamil and Güller, Dilek and Duran, Fatih and Demir, Engin and İskender Mazman, Duygu and Dereci, Selim and Gürcan Kaya, Neslihan and İssi Irlayıcı, Fatma and Akçam, Mustafa and Salman, Hakan and Hıdımoğlu, Burcu and Doğan, Güzide and Ünlüsoy Aksu, Aysel and Ceylan, Kamercan and Berberoğlu Ateş, Burcu and Çakmakcı, Selma and Akınel, Ayşe Nur and Keyik, Hilâl and Kurucu, Burçak and Duman, Derya and Turan, Özlem and Güvenç, Osman and Sülü, Ayşe and Alkan, Fatoş and Özdemir, Gökmen and Tamburacı, Zehra Diyar and Özsaydı Aktaşoğlu, Ekin and İnci, Aslı and; ç, Ayşe and, Mehtap and; k, Neslihan and; kıl, Mehtap and; et al. (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Ömrünü eğitime ve tıp bilimine adamış, pediatri alanında kendi eğitimini tamamlayan ve hala sürdüren yazarlarımız ile iki yıldır süren çalışmalarımızın meyvesi olan kitabımız için çok mutluyuz. Yedi yaşından beri gece gündüz demeden çalışan, pediatri uzmanlığını ve yan dalını hakkıyla tamamlamak için çok emek harcayan arkadaşlar, tecrübelerini ve öğrendiklerini eğitime yeni başlayan meslektaşlarına aktarmak için bir kılavuz olacak bu kitabı hazırladık. Bu kitabın; pratisyen hekim, pediatri asistanları ve uzmanlarına klinik pratikte en sık karşılaşacakları hastalıkların tanısı, kliniği ve tedavisi konusunda hızlıca bilgilere ulaşabilmeleri açısından çok büyük kolaylık sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle acillerde, polikliniklerde ve servislerde sıkça başvurulan bir kitap olacağını düşünüyoruz.