İstatistiksel Okuryazarlık - Ergün, Ümit Remzi; Bulut, Elif (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
İstatistiksel Okuryazarlık, günümüzde istatistik verilerin önemli bir rol oynadığı birçok alanda bilgi sahibi olmayı ve bu verileri anlama, yorumlama ve kullanma becerisini ifade eder. Bu kitap, Ümit Remzi Ergün ve Elif Bulut tarafından yazılmıştır ve istatistiksel okuryazarlık konusunu ele almaktadır. İstatistiksel okuryazarlık, herkesin ve her kesimin anlayabileceği bir şekilde istatistik bilimine hakim olmasını sağlamayı amaçlar. Kitap, istatistiksel okuryazarlık kavramını tanımlar, literatürdeki çalışmaları inceler ve yeni bir kavram olarak ele alır. Ayrıca, istatistiksel okuryazarlık döngüsünü açıklar ve istatistiksel okuryazarlık düzeylerini tartışır. İstatistiksel okuryazarlık becerileri, istatistik biliminde çalışanlar ve günlük hayatta istatistikleri kullanmayı alışkanlık haline getiren herkes için önemlidir. Bu kitap, istatistiksel okuryazarlık konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese hitap etmektedir. Statistical literacy refers to the ability to understand, interpret, and use statistical data in various fields where statistics play a significant role in today’s world. This book, written by Ümit Remzi Ergün and Elif Bulut, addresses the concept of statistical literacy. It aims to ensure that everyone, regardless of their background, has a grasp of statistical science in a way that is understandable to all. The book defines the concept of statistical literacy, examines existing studies in the literature, and approaches it as a new concept. Additionally, it explains the cycle of statistical literacy and discusses different levels of statistical literacy. Statistical literacy skills are important for those working in the field of statistics and for anyone who wants to make using statistics a habit in their daily lives. This book is suitable for anyone who wants to gain knowledge in the field of statistical literacy.