Kamu ve Ekonomik Krizler - Noyan, Emrah (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, K̈amu ve Ekonomik Krizlerk̈onusunu ele almaktadır. Yazar, devletin ekonomideki rolünü ve etkinlik sorununu incelerken, kamu harcamalarının etkinlik sorunu üzerindeki etkilerini tartışmaktadır. Ayrıca, ekonomik krizlerin kavramsal çerçevesini ve iktisadi doktrinlerle ilişkisini ele alırken, Türkiye’deki ekonomik krizleri de analiz etmektedir. Kitap, literatür taraması ve ampirik uygulama ile desteklenmiştir. Yazar, devletin ekonomideki rolünü anlamak ve ekonomik krizlerle başa çıkmak için önemli bir kaynak sunmaktadır. This book discusses the topic of G̈overnment and Economic Crises\". The author examines the role of the state in the economy and the issue of efficiency, while discussing the impact of public spending on efficiency. Additionally, the book explores the conceptual framework of economic crises and their relationship with economic doctrines, while analyzing the economic crises in Turkey. The book is supported by a literature review and empirical application. The author provides an important resource for understanding the role of the state in the economy and dealing with economic crises.