Pratik Armoni - Özdağ, Okay (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Okay Özdağ’ın P̈ratik Armoniädlı kitabı, müzik sanatının evrimini ve çeşitli kültürel değişkenlerle nasıl günümüze kadar geldiğini ele almaktadır. Kitap, müziğin tarih boyunca nasıl çeşitli enstrümanlarla icra edildiğini ve seslerin uyum içinde olmasının önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, çokseslilik kavramının müzik biliminin bir alanı olarak ortaya çıkmasını sağladığı ve çeşitli kuralların oluşmasına katkıda bulunduğu belirtilmektedir. Kitap, armoni konusunu basit ve sade bir dille anlatarak, fonksiyonel akorlar, çevrimler ve tonal yapılar hakkında bilimsel bir sırayla örnekler sunmaktadır. Kitap, aralıklar ve tonalite kavramlarının bilinmesini gerektirmekte olup, mesleki müzik eğitimi alan öğrencilerin yanı sıra müziğe ilgi duyan müzisyenler ve amatörler için de faydalı bir kaynak olarak önerilmektedir. Okay Özdağ’s book P̈ractical Harmonyäddresses the evolution of the art of music and how it has come to the present day through various cultural variables. The book emphasizes how music has been performed with various instruments throughout history and the importance of harmony in the alignment of sounds. Additionally, it is stated that the concept of polyphony has contributed to the emergence of music science as a field and the formation of various rules. The book presents the subject of harmony in a simple and clear language, providing examples in a scientific order about functional chords, progressions, and tonal structures. The book requires knowledge of intervals and tonality concepts and is recommended as a useful resource for students in professional music education as well as musicians and enthusiasts interested in music.