Armoni Uygulamaları - Özdağ, Okay (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Okay Özdağ’ın Ärmoni Uygulamalarıädlı kitabı, müzik alanında armoni bilgisini geliştirmek isteyenler için önemli bir kaynak olarak sunulmaktadır. Kitap, akorları oluşturan notaların birbirleriyle nasıl bağlantılandığını anlamak ve uyumlu akorları belirli bir ezgiye nasıl yerleştireceğimizi öğrenmek amacıyla hazırlanmıştır. Armoni uygulamaları, yazılı ve işitsel olarak iki şekilde gerçekleştirilebilir. Kitapta, armoni öğretiminde sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri olan soprano veya bas partilerine uygun akorlar yazma üzerine yoğunlaşılmıştır. Kitapta yer alan 90 farklı ezgiye uygun armonileme örnekleri bulunmaktadır ve bu örnekler istenilen tonalitelere transpoze edilerek çoğaltılabilir. Kitaptaki alıştırmaların çözülmesi ve piyano ile çalınması, akorları ayırt etme ve armonileme becerilerini geliştirmek açısından önemlidir. Kitap, müzikal algı gelişimi için basitten karmaşığa doğru ilerleyen alıştırmalar içermektedir. Özdağ’s book Ḧarmony Applicationsïs presented as an important resource for those who want to improve their knowledge of harmony in the field of music. The book is prepared with the aim of understanding how the notes that make up chords are connected to each other and learning how to place harmonious chords in a specific melody. Harmony applications can be performed in two ways: written and auditory. The book focuses on writing chords that are suitable for soprano or bass parts, which is a frequently used method in harmony education. The book includes 90 different examples of harmonization suitable for various melodies, and these examples can be transposed and duplicated to desired tonalities. Solving the exercises and playing them on the piano is important for developing skills in distinguishing chords and harmonizing. The book contains exercises that progress from simple to complex for the development of musical perception.