Ailelerle Sosyal Hizmet Risk Altındaki Ailelerle Çalışma, Yaşanmış Hikâyeler ve Aile Deneyimleri - Özpolat, Ali Osman; Özkan, Yasemin (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Äilelerle Sosyal Hizmet: Risk Altındaki Ailelerle Çalışma, Yaşanmış Hikayeler ve Aile Deneyimleriädlı kitap, Dr. Ali Osman Özpolat ve Prof. Dr. Yasemin Özkan tarafından yazılmıştır. Kitap, ailelerle sosyal hizmetin önemini ve risk altındaki ailelerle çalışmanın gerekliliğini ele almaktadır. Ayrıca, gerçek yaşanmış hikayeler ve aile deneyimleri üzerinden konuları daha somut bir şekilde anlatmaktadır.Kitap, Akademisyen Kitabevi A.Ş. tarafından genel dağıtımı yapılmaktadır. Kitabın içeriği, aile kavramı, sosyal hizmetin aile ile ilişkisi, ailelere psikososyal destek, aile kuramları ve ailede yaşanan değişimler gibi konuları ele almaktadır. Ayrıca, günümüzde ailelerin karşı karşıya kaldığı risk faktörleri ve dünya genelindeki sosyal refah modelleri de incelenmektedir.Bu kitap, sosyal hizmet alanında çalışanlar, öğrenciler ve ilgilenen herkes için faydalı bir kaynak olabilir. F̈amily Social Work: Working with At-Risk Families, Real-Life Stories, and Family Experiencesïs a book written by Dr. Ali Osman Özpolat and Prof. Dr. Yasemin Özkan. The book discusses the importance of working with families in social work and the necessity of working with at-risk families. Additionally, it provides concrete examples through real-life stories and family experiences. The content of the book covers topics such as the concept of family, the relationship between social work and family, psychosocial support for families, family theories, and changes in the family. Additionally, it examines the risk factors that families face today and social welfare models worldwide. This book can be a valuable resource for professionals, students, and anyone interested in the field of social work.