Fen Öğretiminde Araştırmaya Dayalı Öğrenme - Akpullukçu Koç, Simge; Çavaş, Bülent (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
F̈en Öğretiminde Araştırmaya Dayalı Öğrenmeädlı kitap, fen öğretiminde araştırmaya dayalı öğrenme yaklaşımının önemini vurgulamaktadır. Yazarlar, fen eğitiminin günümüzdeki gerekliliklerine ve ulusal ve uluslararası değerlendirme çalışmalarına değinerek, fen öğretiminin başarısını artırmak için araştırmaya dayalı öğrenmenin kullanılmasının önemini vurgulamaktadır.Kitap, araştırmanın doğasını ve insanı ele alarak, araştırmanın fen eğitimindeki yeri ve tarihsel gelişimini açıklamaktadır. Fen eğitim standartlarında araştırmanın önemi ve araştırmanın farklı düzeyleri de kitapta ele alınmaktadır. Ayrıca, bilimsel araştırma yapabilmek için gereken beceriler ve araştırmaya dayalı öğrenme yöntemi de detaylı bir şekilde açıklanmaktadır.Kitap, fen öğretiminde araştırmaya dayalı öğrenmenin öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek, bilimsel süreçleri anlamalarını sağlamak ve günlük yaşam becerilerine uygulamalarını teşvik etmek açısından önemli olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca, kitap fen öğretim programlarına, ders içeriklerine ve araştırma ve yayın içeriklerine katkı sunmayı amaçlamaktadır.Bu kitap, fen öğretiminde araştırmaya dayalı öğrenme yaklaşımını anlamak ve uygulamak isteyen öğretmenlere, araştırmacılara ve eğitimcilerin ilgisini çekecektir. Fen öğretiminde araştırmaya dayalı öğrenme yöntemini kullanarak öğrencilerin fen alanında başarılı olmalarını sağlamak için önemli bir kaynak olarak değerlendirilebilir. The book titled R̈esearch-Based Learning in Science Educationëmphasizes the importance of research-based learning approach in science education. The authors discuss the requirements of science education in today’s world and the national and international assessment studies, highlighting the importance of using research-based learning to improve the success of science education. The book explains the nature of research and its place in science education, as well as its historical development. The importance of research in science education standards and the different levels of research are also addressed in the book. Additionally, the skills required for conducting scientific research and the research-based learning method are explained in detail. The book emphasizes that research-based learning in science education is important for developing students’ problem-solving skills, helping them understand scientific processes, and encouraging them to apply these skills in everyday life. Furthermore, the book aims to contribute to science education programs, course content, and research and publication content.This book will be of interest to teachers, researchers, and educators who want to understand and implement the research-based learning approach in science education. It can be considered as an important resource for ensuring students’ success in the field of science by using the research-based learning method.