Yaşlı Sağlığı Turizmi - Aysan, Ümmügülsüm (Sağlık Turizmi Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar, 2023)
Küresel nüfusun yaş yapısında benzersiz değişiklikler yaşanmakta, yaşlı nüfus hızla artırmaktadır. Bu demografik dönüşüm sağlık, emeklilik ve bakım sektörlerinde çeşitli zorluklarla birlikte, pek çok fırsatı da beraberinde getirmektedir. Sağlık turizmi, bu fırsatlardan yararlanma ve yaşlıların özelleşmiş tedavilere, rehabilitasyona ve bakıma erişme imkanını artırma açısından kilit bir rol oynamaktadır. Ayrıca, sağlıklı yaşlanma giderek daha fazla vurgulanmakta, bu da "geriatrik turizm" gibi yeni turizm türlerinin yükselişini tetiklemektedir. Bu makalede ilk olarak yaşlanmanın bakım sistemlerine etkisinden bahsedilecek, ardından sağlık turizminin özellikle spa-wellness ve bakım turizmi ile yaşlılara sunduğu fırsatlar ele alınacaktır. Son olarak sağlık turizmi destinasyonlarını yaşlılar için cazip hale getiren faktörlere değinilecektir.