Hayvan Hastalıklarından Kaynaklanan Ekonomik Kayıpların Hesaplanması - Arıkan, Mehmet Saltuk (Hayvan Sağlığı Ekonomisi, 2023)
Hayvan sağlığı ekonomisi alanında hayvan hastalıklarının hayvancılık işlet- melerinden başlayarak sektörel, ulusal, uluslararası bir takım sonuçları göz önüne alınmakta ve bu sonuçlar üzerinden analizler yapılmaktadır. Kitabın bu bölümünde hayvan hastalıklarından kaynaklanan ekonomik kayıpların hesaplanması üzerinde durulacaktır. Bu bağlamda epidemik, endemik ve fertilite bozukluklarından kaynaklanan ekonomik kayıplar sınıflandırılmış ve bu kayıpların hesaplanmasında gerekli olan detaylar açıklanmaya çalı- şılmıştır. Özellikle epidemik hastalıklarda karar verme yöntemlerine açıklık getirilmiştir.