Acil Pulmoner Hastalıklarda Pocus - Yılmaz, Fevzi (Acil Kardiyopulmoner Hastalıklar, 2023)
Acil servise başvururan hastalar arasında Akut solunum sistemi şikayetleri önemli yer alır. Radyografi ve bilgisayarlı tomografiye ek olarak, akciğer ultrasonografisi (USG) birçok göğüs hastalığının teşhisine yardımcı olmak için hasta yatağı başında gerçek zamanlı olarak kolayca uygulanabilen alternatif bir görüntüleme yöntemidir. Akciğer USG klinik olarak giderek daha fazla kullanılmasına rağmen, Acil servis ve kritik bakım ünitelerinde rutin olarak kullanımı ve yorumlanması konusundaki eğitimler hala yetersizdir. Akciğer USG akciğer patolojilerinden pnömoni, plevral efüzyon, pulmoner ödem ve pnömotoraks gibi birçok farklı hastalığın yatakbaşı değerlendirilmesine yardımcı olan oldukça hassas ve spesifik bir yöntemdir.