Atriyal Fibrilasyon ve Flutter: Sınıflama, Tanı ve Tedavi - Yılmaz, Alp (Acil Kardiyopulmoner Hastalıklar, 2023)
AF en sık görülen kardiyak aritmi olması, artmış mortalite ve morbiditeye sebep olmasından dolayı önemli bir halk sağlığı problemidir. İnme, kalp yetmezliği, tromboemboli gibi komplikasyonlarından dolayı ölümcül sonuçlar doğurabileceği için erken tanı ve tedavisi önemli bir aritmidir. EKG, EKO gibi görüntüleme yöntemleri ile hızlıca tanı konulup unstabil hastalarda hızlıca EKV ile tedavi düşünülmelidir. Antiaritmik ilaçlar ile hız ve ritim kontrolü sağlanmalı, CHA₂DS₂-VASc Skoru ve HAS-BLED Skoru ile antikoagülasyon tedavi başlanmalı ve trombüs oluşması önlenmelidir. Son kılavuzlarda yer alan inme / antikoagülasyon, daha iyi semptom yönetimi ve hız kontrolü ana başlıkları ile amaçlanan sinüs ritminin sağlanması, hızın kontrolü ve tromboembolinin önlenmesidir.