Hypnotherapy - Altundağ Derin, Zeynep (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Tamamlayıcı ve alternatif tıbbi tedaviler uzun yıllardır tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır. Bu tedavilerden biri olan hipnoterapi eğitim almış hipnoterapist tarafından uygulanmaktadır. Hipnoterapist hipnozu kendi uzmanlık alanı içerisinde uygulamalıdır. Hipnoterapi; ağrının ortadan kaldırılması, psikosomatik hastalıklarda semptomların giderimesi, psikiyatrik hastalıklar ve başka hastalıklarda kullanılabilir. Onkolojide kanser ağrısı, bulantı, kaygı gibi semptomlar için kullanılabilmektedir. Tamamlayıcı ve alternatif tıbbi tedaviler uzun yıllardır tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır. Bu tedavilerden biri olan hipnoterapi eğitim almış hipnoterapist tarafından uygulanmaktadır. Hipnoterapist hipnozu kendi uzmanlık alanı içerisinde uygulamalıdır. Hipnoterapi; ağrının ortadan kaldırılması, psikosomatik hastalıklarda semptomların giderimesi, psikiyatrik hastalıklar ve başka hastalıklarda kullanılabilir. Onkolojide kanser ağrısı, bulantı, kaygı gibi semptomlar için kullanılabilmektedir.