Multivitamin Kompleksleri - Türkoğlu, Ezgi (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Multivitamin kompkleksleri tüm dünyada potansiyel sağlık faydaları nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda kanser hastalarının %80’inin multivitamin ve/veya mineral takviyesi aldığı gözlenmiştir. Kanser hastalarında yapılan birkaç çalışmada özelliki hasta gruplarında az da olsa mortalitede azalma gösterilmişse de genel olarak bu takviyelerin kullanımının kanser mortalite ve yaşam kalitesine ek katkısı bulunamamıştır. Multivitamin supplements are widely used all over the world for their potantiel health benefits. Studies have shown that 80% of cancer patients take multivitamin and/or mineral supplements. Although a few studies on the effect of multivitamin use on disease in cancer patients have shown a small reduction in mortality in specific patient groups, in general, the use of theese supplements has not been found to contrribute to cancer mortality and quality of life.