Yönetim Kavramı - Bay, Habibe; Dereli Yılmaz, Sema (Ebelikte Yönetim, 2023)
Yönetim pek çok disiplinin ilgi alanına girmesine karşın, ebelikte yönetim alanında yeterli kaynak bulunmamaktadır. Toplumun her kesimiyle yakından ilişkili olan ebelik mesleğini geliştirme çabaları her geçen gün artmaktadır. Bu gelişimlere uyum sağlamayı kolaylaştıracak ve kendini geliştirmeye katkıda bulunacak yazılı kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır. Kitabın bu bölümünde yönetim kavramına ilişkin tanımlar ve yönetimin özellikleri ele alınarak kavramsal çerçeve oluşturulmuştur. Ayrıca yönetimin sınıflandırılmasıyla bu sürece işlerlik katan grupların değerlendirilmesi yapılmıştır. Yönetimin tarihsel sürecinde ise bilimin gelişimsel aşamaları dikkate alınmış ve bazı önemli kuramlar üzerinde durulmuştur. Son olarak ise yönetim süreçleri ele alınarak yönetim faaliyetlerinde baştan sona hangi aşamalara dikkat edilmesi gerektiği aktarılmaya çalışılmıştır.