Yaşlı Bireyler için Aktif Yaşam Programı - Çalmaz, Ayşe; Altay, Birsen (Güncel Hemşirelik Çalışmaları V, 2023)
Tüm dünyada hızla artan yaşlı nüfusun yaşam kalitesini ve yaşam doyumunu artırmak önemlidir. Yaşlı bireylerin aktif bir yaşam sürmesi sağlıklı yaşam biçimi davranışlarını benimseyip yaşamlarına yansıtmaları ile mümkün olacaktır. Sağlıklı yaşam davranışları ile sağlığı geliştiren yaşlı bireylerin çevresindeki bireylere karşı daha bağımsız olması ve yaşam doyumlarının artması yaşlı sağlığı açısından değerli bir adımdır. Bu nedenle yaşlı bireylere ışık tutacak, yol gösterecek ve onlara eşlik edecek programların oluşturulması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı ile yaşlı bireyler için aktif yaşam programı oluşturmaktır. Yaşlı bireylerin sağlığının geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve sürdürülmesine katkı sunmak, yaşlı bireylerin aktif yaşama başarılı bir şekilde katılım sağlamaları adına önem arz etmektedir.