Planlama ve Uygulama Süreci - Barış Eren, Nadiye (Kuramdan Uygulamaya Hemşirelik Süreci, 2024)
Hemşirelik bakımını bilimsel temele dayandırmak amacıyla kullanılan hemşirelik süreci beş aşamadan oluşmaktadır. Üçüncü ve dördüncü aşaması olan planlama ve uygulama birbiri ile ilişkili ve iç içe olan süreçlerdir. İlk olarak planlama aşamasında öncelikler belirlenir, bakım planının hedefi ve beklenen sonuçlar listelenir. Ardından uygulanacak girişimler öncelik sırasına göre yazılır. Uygulama aşamasında önceden belirlenen girişimler uygulanır. Tüm bu süreç bireyin gereksinimleri doğrultusunda şekillendiğinden birey ile ortak hareket etmek oldukça önemlidir.