NIC, NOC ve OMAHA Sınıflandırma Sistemleri - Çobadak Çalt, Aysun; Aksoy, Berna (Kuramdan Uygulamaya Hemşirelik Süreci, 2024)
Bakımın sistematik bir şekilde planlanması ve yönetilmesi, bakım kalitesinin yükseltilerek maliyet etkinliğin sağlanmasında ortak dil kullanımı önemlidir. Hemşireler uyguladıkları bakıma dair girişimleri ve sonuçları değerlendirirken hemşirelik sınıflandırma sistemlerinden yararlanmakta, bu sistemler bakımın görünür kılınmasına, yazılı ve bilgisayar sistemlerinden ulaşılabilir olmasına olanak vermektedir. Bu bölümde NIC, NOC ve OMAHA sınıflandırma sistemleri aktarılacaktır.