Hemşirelik Süreci - Yılmaz Coşkun, Ela (Kuramdan Uygulamaya Hemşirelik Süreci, 2024)
Hemşirelik süreci; sağlıklı/hasta bireye özgü problemlerin çözümünde yararlanılan sistematik bir metot olup, bireye özgü bakım vermede bir zorunluluktur. Dinamik bir özelliğe sahip olan hemşirelik süreci, bütüncül bakım verilmesini sağlar ve hemşirelerin sunduğu bakımı görünür kılar. Hemşirelerin bu süreci kavrayarak uygulamaya aktarmaları oldukça önemlidir. Bu bölümde hemşirelik sürecinin tanımı, özellikleri ve kullanımının yararları açıklanacaktır.