Kuvvet Antrenmanları ve Kardiyovasküler Sistem - İncibaş, Mehmet Fatih (Hastalıkta ve Sağlıkta Egzersizin Önemi, 2024)
Dinamik kuvvet antrenmanının, dayanıklılık antrenmanına entegre edildiğinde, kardiyovasküler hastalığı olan hastalarda periferik kas kuvvetini ve güç çıkışını önemli ölçüde iyileştirdiği gösterilmiştir. çeşitli kardiyovasküler durumlar için rehabilitasyon tedavisinde önemli bir bileşen olarak tavsiye edilir. Ancak bu hastalar için optimal kuvvet antrenmanı yoğunluğuna ilişkin tartışmalar devam etmektedir. Son kanıtlar, yüksek yoğunluklu kuvvet antrenmanının, düşük yoğunluklu antrenmanla karşılaştırıldığında akut miyofibriler protein sentezini teşvik etmede, nöral adaptasyonları tetiklemede ve uzun vadeli kas gücünü artırmada daha etkili olabileceğini düşündürmektedir. Ayrıca, çeşitli çalışmalar, yüksek yoğunluklu kuvvet antrenmanının (intra) arteriyel kan basıncı ve kalp debisi üzerinde daha düşük bir etkiye sahip olduğunu ve bunun da kardiyovasküler sorunları olan kişiler için potansiyel olarak daha güvenli bir seçenek haline geldiğini bulmuştur.