Kamu Diplomasisi ve Yumuşak Güç: MEB Yurt Dışı Türk Okulları - Doğan, Bahar (Güncel Eğitim Bilimleri Araştırmaları IX (Bahar), 2024)
Bu çalışmanın amacı, MEB yurtdışı eğitim politikalarının ana aktörlerinden biri olan Türk Okullarının, kamu diplomasisinde yumuşak güç unsuru olarak ikili ilişkilere dayalı politika ve stratejiler üretmesinin, Türkiye ve diğer ülkeler arasında köprü olmasının ve çok boyutlu bir perspektiften uluslararası bağların kurulmasını sağlamasının, ülkemizin itibarı açısından önemini ortaya çıkarmaktır. MEB Yurtdışı Türk Okulları’nın ülke politikaları doğrultusunda kamu diplomasisinde yumuşak bir güç unsuru olarak toplumları etkileme ve sempatilerini kazanma, Türk Kültürü’nü tanıtma, Türk Eğitim Sistemi’ni özendirme, Türkçe’yi sevdirme, Türkiye’ye güven duyma ve bir ülke olarak cazibe merkezi olma potansiyeli bulunmaktadır.