Okul Yönetiminde Liderlik ve Önemi - Özcan, Salim; Özcan, Ayniye; Pehlevan, Ercan; Çavuş, Fatma (Güncel Eğitim Bilimleri Araştırmaları IX (Bahar), 2024)
Okul yönetiminde etkili liderlik, öğrencilerin eğitimine rehberlik etmede, okul operasyonlarını yönetmede ve öğretmenlerin performansını arttırmada temel bir rol oynar. Okulun vizyonunu tanımlamak, hedefleri belirlemek, kaynak tahsisini optimize etmek ve motivasyonu teşvik etmek gibi önemli sorumlulukları kapsar. Bir okul lideri yalnızca öğretmenleri desteklemek ve yönlendirmekle kalmaz, aynı zamanda öğrenciler için olumlu bir öğrenme atmosferi geliştirir. Ek olarak, velilerle işbirliği yapar, toplulukla etkileşime girer ve okulun genel başarısını artırmak için stratejiler geliştirirler. Sonuç olarak, okul yönetiminde etkili liderlik, öğrenci başarısını artırmak, öğretmen memnuniyetini sağlamak ve genel okul performansını en üst düzeye çıkarmak için gereklidir. Bu çalışmada okul yönetiminde liderlik ve öneminden bahsedilmiştir.