Fen Eğitiminde Mühendislik Tasarım Temelli Robotik Kodlama Uygulaması: Enerji Tasarrufu Örneği - Güven, Gökhan; Kozcu Çakır, Nevin; Karlıdağ, Suna (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VII, 2023)
Bu bölümde, fen eğitiminde öğrencilerin etkili, anlamlı ve kalıcı öğrenmelerini destekleyecek yenilikçi uygulamalardan mühendislik tasarım sürecine ve robotik kodlama uygulamalarına değinilmiştir. Mühendislik tasarım sürecinin ve robotik kodlamanın fen konularına entegre edilmesinin, öğrenciler üzerindeki etkisine ve öğrencilerdeki gelişimine yer verilmiştir. Ayrıca fen eğitiminde mühendislik tasarım temelli robotik kodlama uygulaması örneği olarak enerji tasarrufu ile ilgili etkinlik ders planı çerçevesinde yapılandırılmış ve ders planlarının öğretmen ve öğrenciler açısından önemine değinilmiştir.