Zihinsel Yetersizliği Olan Öğrencilere Fen Öğretimi: Lisansüstü Tezlerin Analizi - Yarımkaya, Derya; Töman, Ufuk (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Zihinsel yetersizliği olan öğrencilere fen öğretimi sürecinde kullanılabilecek planlar, materyaller ve bilimsel dayanaklı uygulamalar konusunda ülkemizde sayıları her geçen gün artan çeşitli lisansüstü tez çalışmaları yürütülmeye başlanmıştır. Bu bölümde, zihinsel yetersizliği olan öğrencilere fen öğretimini konu edinen ülkemizdeki lisansüstü tezlerin incelenmesi ve elde edilen bulguların derlenerek okuyucuya sunulması amaçlanmıştır.