Lise Öğrencilerinin Su Kaynaklarının Kullanımına Yönelik Farkındalık ve Davranışlarının İncelenmesi - Ünal, Betül; Çimen, Osman (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Çalışmanın amacı lise öğrencilerinin su kaynaklarının kullanımına yönelik farkındalık ve davranışlarının saptanmasıdır. Çalışma grubunu farklı okul türlerinde ve lise düzeyinde öğrenciler oluşturmaktadır. Gerçekleştirilen araştırmada “Lise Öğrencilerinin Su Kaynaklarının Kullanımına Yönelik Farkındalık ve Davranışlarının İncelenmesi’ne İlişkin Algı Ölçeği” geliştirilmiş ve yarı yapılandırılmış görüşme tekniğinden faydalanılmıştır. Veriler SPSS programıyla analiz edilirken görüşme soruları için içerik analizi yapılmıştır. Farkındalık ve davranış boyutları cinsiyet, yaş, sınıf düzeyi, okul türü, çevre ilgi düzeyi değişkenlerine göre incelenmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık saptanmamıştır. Buna karşılık yaş, sınıf düzeyi, okul türü, çevre ilgi düzeyleri değişkenleri için anlamlı bir farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır.