Moleküler Modelleme Yazılımlarının Biyoloji Eğitiminde Kullanımının Sistematik Alanyazın Yöntemi ile İncelenmesi - Gürkan, Burak; Katırcıoğlu, Hikmet (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Üç boyutlu moleküler yapıları öğrenmek, öğrenci için kavramsal olarak zorlayıcı bir konudur ve geleneksel yaklaşımların dışında yaklaşımlar gerektirmektedir. Öğretmenlerin öğrenmeyi kolaylaştırmakla ilgili öğretim stratejilerini tasarlayabilmeleri için teorik bilişsel görselleştirme sürecinin her bir aşamasının önemini anlamaları önemlidir. Bu araştırmada, 2010-2022 yılları arasında fen eğitiminde moleküler modelleme yazılımlarının kullanılmasının öğrenme ve öğretme süreçlerine etkisini inceleyen akademik yayınların sistematik alanyazın yöntemi ile incelenerek değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Bu durumda biyolojik moleküllerin bilgisayar destekli modellemesine yönelik araçların kullanılmasının eğitim sürecine etkisinin olumlu/olumsuz yönleri kapsamında yanıtlar aranmıştır.