Fen Eğitiminde Kullanılan Yapay Zekâ Araçları - Özer, Ece Ceren (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış XI, 2024)
Bu çalışma, fen eğitiminde yapay zekâ teknolojisinin etkisini ve fen eğitiminde kullanılabilecek bazı yapay zekâ araçları incelemektedir. Yapay zekâ araçlarının fen eğitiminde kullanılması, öğretmenlerin ders materyallerini hazırlanmasında ve ders planı oluşturması aşamasında büyük kolaylık sağlamaktadır. Öğrenciler açısından bakıldığında fen eğitimine olan ilgilerini artırarak öğrenme sürecinin kalıcılığını olumlu yönde etkilemektedir. Fen eğitimde yapay zekâ teknolojisinin entegrasyonu hala gelişmeye açık bir alandır. Bu nedenle, yapay zekâ teknolojisinin fen eğitiminde etkin bir şekilde kullanılabilmesi sağlamak için fen eğitiminde kullanılabilecek bazı mevcut yapay zekâ araçlarının tanınması gerekmektedir. Bu yönde yapılacak çalışmalar, fen eğitimindeki yeniliklere öncülük edebilmek ve eğitim-öğretim süreçlerini desteklemek için büyük önem taşımaktadır.