Immanuel Kant’ta Etik ve Hukukun Tamamlayıcılığı - Kayacı, Müslüm (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
Kant'ın ahlaka ilişkin görüşleri ile hukuk anlayışı temel olarak birbirini tamamlayıcı niteliktedir. Kant'ın ahlak yasası dediği olguyu temellendirmesi ve ahlak yasasından hareketle kişi özgürlüğünü niteleme şekli, gerek felsefeyi gerekse de hukuku derinden etkilemiştir. Kant'ta etik ve hukuk asla birbirinin yerine geçemez ancak birbirini tamamlayabilir.