21. Yüzyıl Becerilerinin Kazandırılmasında Okul Kütüphanelerinin Rolü - Demir, Güler (Sosyal Bilimlerde Güncel Araştırma ve İncelemeler IV (Mart 2023), 2023)
21. yüzyıl, küreselleşme, bilgi iletişim teknolojileri ve özellikle de değişimin hızlanarak öne çıktığı bir çağdır. Söz konusu çağ, toplumlarda, gündelik yaşam da dâhil olmak üzere, ekonomik, politik, sosyal, eğitsel ve kültürel yapıları dönüştürmüştür. Bu çağda kişisel ve mesleki başarı ile nitelikli bir yaşam, çeşitli bilgi ve becerilerin edinilmesini gerektirmektedir. Bu çalışmada, eğitim kuruluşlarının önemli bir bileşeni olan okul kütüphanelerinin 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılmasındaki rol ve katkıları sorgulanmaktadır. Çalışmanın bulguları, yeterli, nitelikli iş gücü, donanım, teknoloji ve materyallerle desteklenen, okullarla koordineli olarak bilinçli program ve hizmetler tasarlayan okul kütüphanelerinin, öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini edinmede yüksek düzeyde katkıları olabileceğini göstermektedir.