Kutsal Dağın Kayıp Yerleşimi AHURA - Buyruk, Hasan (2023)
Dr. Hasan Buyruk tarafından kaleme alınan \"Kutsal Dağın Kayıp Yerleşimi AHURA\" adlı kitap, Ağrı Dağı ve özellikle de Ahura adlı kayıp yerleşim üzerine odaklanmaktadır. Kitap, Ağrı Dağı'nın Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan ve İran devlet sınırlarının kesişme noktasında yer aldığını belirtmektedir. Ağrı Dağı'nın Nuh'un Gemisi'ne ev sahipliği yaptığına inanılan bir bölge olduğu ve birçok gizemi barındırdığı ifade edilmektedir. Kitap, bu dağ ve Ahura hakkında yapılan araştırmaları derlemekte ve çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgileri sunmaktadır. Yazar, Fransız, İngiliz, Alman ve Rus kaynaklarına dayanarak çalışmasını yapmıştır. Ancak Rus kaynaklarına ulaşamadığını belirtmektedir. Kitap, Ağrı Dağı ve Ahura hakkında daha fazla bilimsel çalışmanın yapılmasını ve bu konuda yazılmış eserlerin akademik dünyayla paylaşılmasını önermektedir. Yazar, kitabın ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etmektedir.The book titled \"AHURA: The Lost Settlement of the Sacred Mountain\" written by Dr. Hasan Buyruk focuses on Mount Ararat, particularly the lost settlement called Ahura. The book states that Mount Ararat is located at the intersection of the borders of Turkey, Armenia, Azerbaijan, and Iran. It is mentioned that Mount Ararat is believed to be the host of Noah's Ark and holds many mysteries. The book compiles research on this mountain and Ahura from various sources, relying on French, English, German, and Russian references. However, the author notes that they were unable to access Russian sources. The book suggests further scientific studies on Mount Ararat and Ahura, as well as the sharing of academic works on this subject. The author expresses gratitude to those who contributed to the creation of the book.