Pediatri Pratiğinde Konsültasyon Nörolojisi Multidisipliner Yaklaşım - Seçilmiş, Yılmaz; Yel, Sibel; Avcı, Begüm; Erol, İlknur; Kılıç, Hüseyin; Bibinoğlu Amirov, Ceren; Konuşkan, Bahadır; Seçer, Sevde; Didinmez Taşkırdı, Elif; Gençpınar, Pınar; Altay, Derya; Kardaş, Fatih; et al. (2023)
Günümüzde modern tıptaki bilimsel gelişmeler profesyonel anlamda branşlaşmayı birçok alanda beraberinde getirmiştir. Bu kapsamda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı içinde Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı bir alt uzmanlık alanı olarak ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Günlük pratiğimizde acil servis ve yoğun bakım başta olmak üzere hem ayaktan hem de yataklı hasta hizmetleri sunan çok sayıda branş ile epilepsi, serebral palsi, nörometabolik hastalıklar başta olmak üzere çok sayıda kronik hastalığın izleminde karşılıklı konsültasyon sürecini multidisipliner ekip çalışması ile yürütmemiz gerekmektedir. Bu kitapta, pediatri pratiğinde konsültasyon nörolojisi konusu multidisipliner bir yaklaşım ile alanında uzman bilim insanları ve araştırmacılar tarafından ele alınmıştır. Bu kitabın Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı araştırma görevlilerinin ve Çocuk Nörolojisi uzmanlarının hem eğitim süreçlerine katkı sağlayacağını hem de günlük hasta pratiğinde bir başucu kitabı olacağını umut ediyoruz.