Pediatrik Nöroloji: Algoritmalar ve İlaç Rehberi-2 - Maraş Genç, Hülya; Polat , Burçin Gönüllü; Kömür, Mustafa; Soydemir, Didem; Haliloğlu , Vildan Göknür; Yüksel , Deniz; Yıldız, Nihal; Arslan , Elif Acar; Diler Durdut, Betül; Hergüner, Özlem; Özsoy, Özlem; Erol, İlknur; et al. (2023)
Çocuk nöroloji hastasına tanı koyma ve istenecek tetkikler konusunda çoğu zaman zorlanmaktayız. Çünkü, farklı hastalıklar çocuklarda aynı semptomlarla seyredebilmektedir. Hastanın acil tedavisinin yapılabilmesi için tanının konulması ve tedavilerinin ona göre planlanması gerekmektedir. Hastaların tanısında fizik muayane, nörolojik bulgular yanında biyokimyasal ve genetik tetkikler, bazen de görüntüleme bulguları bize yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda istenecek tetkiklerin yanında, tetkiklerin istenme sırasının da bir algoritma dahilinde yapılması gerekmektedir. Pediatrik nöroloji hastalarının tanı ve tedavisinin erken başlanması konusunda bizlere bir yol haritası sunan “Pediatrik Nöroloji Algoritmalar ve İlaç Rehberi’’ adlı bu kitabın çocuk nöroloji doktorlarına, çocuk hekimlerine ve acil tıp hekimlerine faydalı bir eser olacağını umuyoruz.